Lekker eten

Gepubliceerd op 11 september 2020 om 13:20

Hierboven zie je het groentebrood nav het recept van Rineke Dijkinga

Hartige groentetaart die ik maak van allerlei groente die ik op dat moment in huis heb. Voor 1 grote taart of 6 kleine taartjes

Deeg is een gewoon korstdeeg 250 gram bloem, 5 gr zout, 125 gr boter in blokjes of koksolie, 1 ei 2 eetl ijswater.
Meng boter met de eidooier tot een glad mengsel in de keukenmachine voeg water toe tot het is opgenomen. Voeg zout en bloem toe en meng het geheel  zo kort mogelijk. Het mag korrelig zijn. vorm er een bal van druk hem plat en verpak het in plastic folie en laat het tenminste 1 uur rusten in de koelkast Dit kun je 8 dagen bewaren in de koelkast
Tips vervang 30 gram meel door geraspte parmezaanse kaas
óf vervang 1 eetl bloem door komijn of kerrie
óf vervang het water door olijfolie
öf vervang 2 eetl bloem door 2 theel gemalen perper  of chilipeper

óf vervang 2 eetl water door 2 eetl amaretto
Vulling taart
3 Courgettes, 3-4 
tomaten, 150 gram Geitenkaas in plakken,1 ei,  1 eetl dikke kokosroom of creme fraiche, 1 dl olijfolie, basilicumblaadjes
Laat wat basilicumblaadjes weken in de olijfolie
Courgette, 3-4 tomaten zonder pitjes anders wordt het te nat.  Verwarm de oven voor op 200 graden  
Rol de het deeg uit tot een ronde plak en bekleed de ingevette quichevorm of bakplaat of leg er bakpapier onder en prik wat gaatjes in het deeg. Roer de het ei met kokosroom los en bestrijk de deegplak ermee. 
Verdeel de tomaat, geitenkaas  en courgette dakpansgewijs om en om in de vorm van een cirkel.
Besprenkel de taart met de basilicumolie.
De taart kan 30 minuten in de oven op 200 graden

Korte en simpele berichten zijn de beste manier om je bezoekers op de hoogte te houden. Spannende inleidende paragraaf en een korte, informatieve inhoud zullen ervoor zorgen dat je lezers zullen blijven komen voor meer nieuws.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb