Koken

Koken  doe ik met veel plezier en wat ik maak  is bijna nooit hetzelfde omdat ik er vaak een eigen 'draai' aangeef.

Ik maak graag wat we lekker vinden liefst zonder pakjes of zakjes, minder vlees, suiker en weinig regulier brood.

Ik heb mijn eigen receptenboek en daarin schrijf ik als ik iets verander aan een recept of waar ik het kan vinden.

Enkele favoriete kookboeken zijn;

The green kitchen, Travels, en At home van David Frenkiel & Luise Vindahl mooie realistische recepten

Weten van {H}eerlijk eten 1en 2, Alles draait om hormonen, Op weg naar meer energie van Rineke Dijkinga verantwoord eten.

 Forest feast van Erin Gleeson heeft eenvoudige maaltijden en lekker

My new roots, Snel en simpel van Sarah Britton met daarin een heerlijk recept van brood

De dikke vegetariër van Mark Bittman met veel interresante adviezen en methoden

 

 

Desembrood

Desembrood gemaakt met een zelf begonnen starter. Op you tube staat een  duidelijk filmpje van Leo Peltzer ook van het bakken van het desem brood. 

Lees meer »